Det jeg kan (og hvordan jeg lærte det)

Det jeg kan (og hvordan jeg lærte det) Foredraget varer ca. 1 time og henvender sig til professionelle, pårørende og mennesker med autisme.

Diagnosekriterierne for autisme og dermed også en stor del af faglitteraturen, handler om at beskrive, hvad mennesker med autisme ikke kan. Og selvom vi allerede er begyndt at se en tendens med fokus på styrker fremfor svagheder, så er vi slet ikke langt nok endnu, så længe medierne og sågar visse læger stadig beskriver autisme som en lidelse og/eller en sygdom.

Med dette foredrag vil jeg gerne beskrive nogle af de ting jeg rent faktisk kan, hvad end det er en medfødt evne eller noget jeg har lært, og i sidstnævnte tilfælde vil jeg prøve at beskrive, hvordan jeg lærte det, hvilke forudsætninger der skulle til og hvilke strategier jeg bruger i hverdagen.

Jeg vil tale om dette i håbet om at give en forståelse for, hvad der kan motivere og inspirere, hvordan jeg arbejder med mine nedsatte eksekutive funktioner og min manglende sammenhængsforståelse, hvorfor nogle ting kan læres, mens andre ikke kan, hvor meget en tilsyneladende simpel opgave nogle gange kræver af mig og for at give en dybere forståelse for, hvad mennesker med autisme kan under rette omstændigheder.

Jeg vil bl.a. komme ind på flg. emner: bo i egen lejlighed, hukommelsen, ferie, selvindsigt og selvforståelse, eksekutive funktioner, mening og identitet. Foredraget varer en time og der vil efterfølgende være tid til spørgsmål.

 

Praktiske oplysninger:

Sted: Online Webinar (TEAMS)

Tid: 6. marts 2023 kl. 1900-2030

Pris: 150 kr. – Betaling kan ske via mobilepay, bankoverførsel eller via EAN.

Tilmelding via formular nedenfor eller via mail til Pia@lindbergfenger.dk

Tilmeldingsfrist 5. marts 2023 kl. 1800.

Deltagere vil modtage et link til TEAMS den 5. marts 2023 senest kl. 1900.