Med aspien på job

Med aspien på job – 11. november 2019

 

Er du pårørende til et menneske med autisme? Har du oplevet på tætteste hold, hvilke udfordringer vedkommende kan have på arbejdsmarkedet og i vores uddannelsessystem?
Måske har du selv en autismediagnose og føler dig misforstået, stresset eller modløs over, tilsyneladende, ikke at passe ind nogen steder på arbejdsmarkedet?
Det kan også være, at du er pædagog, lærer, jobkonsulent, socialrådgiver, arbejdsgiver eller lignende, og kunne have brug for indsigt og råd i forhold til at kunne møde dine borgere, medarbejdere eller elever med autisme med rummelighed og forståelse for deres handicap? Og samtidigt også kunne guide og motivere i de rette doser og med forståelse for, at autismen sætter grænser – men også giver særlige fordele.
Så vil vi hos Lindberg Fenger Kursus- og Videnscenter invitere dig til at deltage i Betina Gervig Marnow og Ole Rauffs foredrag, der handler om at finde sin hylde i livet og på arbejdsmarkedet, når man har en autismediagnose.
Ole Rauff og Betina Gervig Marnow er begge sendiagnosticeret med autisme og vil hver især give deres stemme i forhold til, hvad det vil sige at finde deres plads og rette hylde i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Betina siger, ”som sendiagnosticeret autist har mit uddannelses- og arbejdsliv altid været fyldt med bristede ambitioner, nederlag, stress og sygemeldinger.
Jeg er blevet opfattet som både doven og arbejdssky – også af mig selv, når jeg igen og igen måtte opgive, fordi jeg ikke kunne opfylde de krav, som der blev stillet til mig. Til sidst blev jeg syg. Rigtigt syg, og først der, blev jeg udredt og fik stillet min diagnose.
Nu arbejder jeg i fleksjob, og endelig kan jeg mærke, at jeg har fundet min hylde!

Mit foredrag handler om min lange rejse mod et meningsfuldt arbejdsliv. Fra folkeskolelærer til fleksjobber. Med eksempler fra mit eget arbejdsliv, vil jeg dele ud af mine erfaringer omkring først at opnå dette i en alder af 46 år, efter at have brugt hele mit liv på at tænke, at jeg ikke havde noget værd på arbejdsmarkedet”.

Og Ole fortæller, ”Jeg er 41 år, bor i Vejle. Jeg er gift og har en søn med AS. Jeg har diagnoserne: Aspergers Syndrom, Tourettes Syndrom og OCD. Jeg blev først diagnosticeret i 2012.
Jeg har en Bachelorgrad i slaviske sprog fra AU som jeg blev færdig med i 2010. Siden foråret 2018 har jeg haft eget konsulentfirma hvor jeg har en bibeskæftigelse som autismekonsulent/foredragsholder. Jeg har holdt foredrag om autisme siden 2016.

I dette foredrag vil jeg ved hjælp af konkrete eksempler tale om de udfordringer os med autisme møder på arbejdspladsen. Jeg vil også komme ind på de mange fordele der er for et firma hvis de ansætter en autistisk medarbejder. Jeg vil desuden give gode råd til både den autistiske ansat og arbejdspladsen”.

Aftenens program:
Kl. 19.00-20.15: Betina Gervig Marnow fortæller
Kl. 20.15-20.45: PAUSE
Kl. 20.45-22.00: Ole Rauff fortæller

Tilmelding: Klik her
Sidste tilmelding: 10-11-2019

Pris: 150kr inkl. moms. der serveres kaffe og kage i pausen.

Sted: Lindberg Fenger Kursus- og Videnscenter, Ryttergrøftvejen 48, 7000 Fredericia