Autisme – og mor – et lærerigt indblik for fagfolk og pårørende!

Autisme – og mor – et lærerigt indblik for fagfolk og pårørende.  24. marts 2020

KOM TIL LÆRERRIG TEMADAG FOR BÅDE FAGFOLK, PÅRØRENDE OG AUTISMEMØDRENE SELV.

Fornyeligt udkom Dorthe Stiepers bog ”Historien om en mor” som er en samling af 11 fortællinger af mødre til børn med autisme. Det har udmøntet sig i en række foredrag landet rundt og nu også en temadag, hvor du som fagperson eller pårørende kan komme og blive endnu klogere på, hvad det vil sige at være mor til ét eller flere børn med autisme.

I mødet med en mor til et autistisk barn, kan det være nærliggende at få tanker som ”sikken en pylremor”, eller ”kunne hun dog ikke bare sætte lidt flere grænser”, eller ”tag dig nu sammen!” eller ”det er godt nok et usundt symbioseforhold hun har med sit barn”.

Det er slet ikke en unormal tilgang til disse mødre til børn med autisme – både fra fagpersoner men også fra familiernes nærmeste medlemmer.

Du er naturligvis også mere end velkommen, hvis du selv er mor, eller far, til et barn med autisme og har oplevet de sorger og glæder, der følger med den opgave. Du vil uden tvivl opleve en følelse af genkendelighed og forståelse og forhåbentligt gå derfra, med en overbevisning om at du er den, der kender dit barn bedst og har gjort alt det bedste, du kunne.

Men er det i virkeligheden det, som det handler om? Eller kan det være, at mødrene igen og igen er blevet misforstået?

Ja, det kan det! Det der umiddelbart ligner manglende forældreevner, er faktisk en mors forsøg på at få skabt nogle rammer omkring sit barn, sådan at barnet kan færdes i en neurotypisk verden som de dybest set ikke passer ind i.

Lad os bygge bro! Hvis det gode samarbejde skal holdes for øje i mødet med disse mødre, er det nødvendigt med nysgerrighed og en tillid til, at de ligger inde med noget ualmindelig nyttig viden omkring deres sårbare børn. En viden som de hungrer efter at få lov til at dele, og hvis du som fagperson eller pårørende tør lytte, kan udbyttet blive enormt.

Dorthe vil dele ud af sin viden omkring emnet, som hun har opsamlet igennem mange år. Hun har i de seneste år arbejdet som forældrementor for forældre til psykisk sårbare børn og unge, bl.a. i børne- og ungdomspsykiatrien, hvor hendes egen datter har været indlagt

Med sig har hun én af bogens mødre, Betina Gervig Marnow, som ikke blot er mor til to børn med infantil autisme men også selv er sendiagnosticeret med aspergers syndrom. Hun har tidligere arbejdet som folkeskolelærer men er nu autismekonsulent, foredragsholder og forfatter til bogen ”Stemmer fra Venus”.

Betina vil fortælle om udfordringerne ved at være autismemor; om bekymringer, mistro fra omverdenen, faglig ’alvidenhed’, om at blive opfattet som pylret og overbeskyttende. Om skyld og skam og manglende forståelse fra omgivelserne. Men sandelig også om glæden, stoltheden og uendelig kærlighed til sine to drenge.

Dagsprogram:

09.00 – 09.15: Morgenbrød og kaffe
09.15 – 09.30: Præsentation af dagens program
09.30 – 10.00: Baggrund og visioner
10.00 – 10.15: Gruppearbejde
10.15 – 10.30: Kaffepause
10.30 – 11.30: Hvem er disse mødre?
11.30 – 12.00: Gruppearbejde
12.00 – 12.45: Frokost
12.45 – 13.15: Omkostningerne
13.15 – 14.00: Glæder og styrker
14.00 – 14.15: Kaffe og kage
14.15 – 14.45: Hvordan opnås det gode samarbejde?
14.45 – 15.00: Afrunding og spørgsmål

Pris: 900 kr. inkl moms, betales på onlinebilletter.dk, eller via. hjemmesiden www.lindbergfenger.dk

Familiepris: Ved 2 personer fra samme familie 1200 kr. inkl moms (for 2 pladser)

Sted: Lindberg Fenger Kursus- og Videnscenter, Ryttergrøftvejen 48, 7000 Fredericia

Sidste tilmelding: 17-03-2020

Tilmelding via onlinebilletter:

Link til billet – Klik her

Link til familiebillet – giver adgang for 2 personer fra samme familie – Klik her