Peter Vermeulen: Autisme og lykke: fra neurodiversitet til neuroharmoni

Autisme og lykke: fra neurodiversitet til neuroharmoni

Foredragsholder:
Peter Vermeulen, ph.d. i psykologi og klinisk pædagogisk videnskab, har mere end 35 års erfaring inden for autisme. Grundlægger af “Autisme i kontekst”(Context Blindness):
Peter er en internationalt respekteret foredragsholder/træner, og han giver præsentationer over hele verden. Peter har skrevet mere end 15 bøger og flere artikler om autisme, nogle af dem oversat til mere end 10 sprog. For sit mere end 30 års arbejde inden for autisme, modtog han i 2019 en Lifetime Achievement Award.

Dato: 03-05-2023 fra kl. 08.30-15.00
Sted: Lindberg Fenger Kursus og Videnscenter, Ryttergrøftvejen 48, 7000 Fredericia.
Foredraget foregår på et let forståeligt Engelsk, det vil være muligt at benytte sig af tolkning via. headset.
Pris: 2500kr inkl. moms, forplejning og mulighed for tolkning.

Tilmelding via. formularen nederst på siden eller på mail pia@lindbergfenger.dk
Sidste tilmelding 02-05-2023.

Autisme i kontekst

Kursusoversigt:

At acceptere neurodiversitet er fint, men er dog på samme tid med til at understrege forskellene mellem mennesker. Selvom det er et stort skridt mod mere accept af autisme som en af de mange måder en hjerne kan fungere på, er dette kun det første skridt i vores forpligtelse til en bedre verden og mere velvære for mennesker med autisme. Vi bør i den forbindelse også fokusere på det, der forbinder mennesker med autisme med resten af menneskeheden: Jagten på lykke.

Lykke har ikke fået så meget opmærksomhed inden for studiet af autismespektrumforstyrrelser. For eksempel har resultat- og effektstudier sjældent følelsesmæssigt velvære som et ønsket resultat. Når fokus er på trivsel, er det ofte ud fra et negativt perspektiv, nemlig manglende trivsel og livskvalitet ved autismen. Det er på tide at foretage en kovending i vores tilgang og skifte fra et eksklusivt fokus på det, der gør autisme så anderledes. Fra en negativ, klinisk og medicinsk tilgang til lykke hos mennesker med autisme, henimod et fælles og positivt fokus (vi ønsker alle at være glade). Med andre ord: lad os gå fra neurodiversitet til neuroharmoni.

Kort oversigt:

  • Måling af resultater i autisme: objektive og subjektive kriterier
  • Hvad er lykke? Et behageligt liv og et godt liv
  • Hvordan kan vi øge velvære for autister
  • Vurdering af trivsel ved autisme: værktøjer og praktiske tips
  • Hvordan påvirker den autistiske tænkning (the predictive brain) trivsel ved autisme?
  • Intolerance over for usikkerhed, der fører til forvirring, misforståelser og sensorisk overbelastning
  • Fremme af positive følelser i autisme: konkrete strategier
  • Fremme af livstilfredshed og tilfredshed i autisme: strategier henimod neuroharmoni.

 

Kurset henvender sig til:

Dette kursus er velegnet til alle, der arbejder eller bor med børn eller voksne på autismespektret. Det vil være interessant for forældre, lærere/pædagoger, undervisningsassistenter/ tale- og sprogpædagoger, ergoterapeuter og psykologer.

Efter Peter Vermeulens foredrag vil der være oplæg ved Louise Egelund Jensen og Pia Lindberg Fenger.
De vil gennemgå, hvordan de har arbejdet med brugen af Peter Vermeulens H.A.P.P.Y plan.

Beskrivelse af oplægsholderne:
Louise Egelund Jensen:
Mit navn er Louise Egelund Jensen, jeg blev født i Bogense i 1981 som anden datter af buschauffør, Børge og pædagog, Susanne. Jeg voksede op på landet, tæt på naturen og dyr, og dyr har også altid spillet en stor rolle i mit liv, både som interesse og job og som venner og nogle jeg kan betro mig til.
Jeg blev som 17 årig diagnosticeret med Asperger’s Syndrom, efter lang tids spisevægring og mange års depressioner og andre vanskeligheder. Diagnosen for mig, var en kæmpe lettelse og svaret på alle de spørgsmål jeg havde haft hele mit liv. Som 20 årig får jeg plads på bofællesskabet Asgaard, et midlertidigt opholdssted for voksne med Asperger’s Syndrom, hvor de kan komme og lære hvad de har brug for inden de flytter i egen bolig. Jeg boede på Asgaard i 2½ år, inden jeg flyttede i egen lejlighed i Fredericia. Det var på Asgaard at jeg første gang nævnte ønsket om at komme til at holde foredrag for andre i samme situation, og det var personalet på Asgaard der gjorde det muligt for mig at realisere dette ønske.
I hverdagen arbejder jeg som medhjælper nogle få timer om ugen hos Favna Erritsø Dyreklinik, og jeg er hundelufter for 2 hunde, ud over min egen.
Jeg træner flere gange om ugen og er passioneret løber. Jeg har løbet flere halvmaratons og sågar et enkelt maraton. Jeg nyder de mange timer alene på landevejen i mine løbesko!
I min fritid holder jeg af at fotografere, arbejde i min have, samt at gå ture med min hund, Bodil. Jeg elsker musik og at læse gode bøger, samt at se film.

Pia Lindberg Fenger.
Pædagogisk konsulent med speciale inden for autisme og andre tillægsdiagnoser. Certificeret Studio III træner, Certificeret LA2 Underviser, Certificeret H.A.P.P.Y Coach, diplom i special pædagogik.
Har siden 1996 arbejdet inden for handicapområdet, hvor jeg har valgt at specialisere mig i autisme. Jeg arbejder med mennesker med autisme spektrum forstyrrelser, og har erfaringer med både børn og borgere på hele spektret. Hertil har jeg også tilegnet mig kompetencer inden for diverse tillægsdiagnoser. Det kan eksempelvis være angst, depression, OCD, stress og søvnforstyrrelse.

 

Program:

08.30-08.45 Morgen kaffe og rundstykker

08.45-12.00 Oplæg v. Peter Vermeulen, Peter ligger pauser ind hvor det passer ham bedst

12.00-12.45 Frokost pause

12.45-13.45 Peter Fortsat

13.45-14.00 Kaffe pause

14.00-15.00 Oplæg med Louise og Pia om hvordan man udarbejder H.A.P.P.Y plans.